Inspirationspriset 2008

1 januari 2008

Näringsminister och vice statsminister Maud Olofsson delade ut Återvinningsindustriernas Inspirationspris 2008 till AB Electrolux för dammsugaren Ultrasilencer Green.

Inspirationspriset delas ut till företag för nyskapande, kreativa och användbara grepp vid produktutveckling med återvunnen råvara som bas. Vinnare av Inspirationspriset 2008 är Electrolux dammsugare Ultrasilencer Green.

Motiveringen lyder:
"Electrolux visar med sin nya dammsugare Ultrasilencer Green att återvunnen plast passar utmärkt i produkter med höga krav på användarvänlighet och slitstyrka. Electrolux höga återvinningsambitioner för sina prestigeprodukter höjer statusen för återvunna råvaror och inspirerar andra att ta efter. Det leder till att allt mindre plast förbränns, med stora klimatvinster som följd."

Priset delades ut av näringsminister och vice statsminister Maud Olofsson vid Återvinningsindustriernas tioårsjubileum på Södra Teatern i Stockholm.

Priset togs emot av Klaus Warmedinger, europachef för Europachef för Electrolux dammsugare och småel.

Läs mer om Ultrasilencer Green här

 

Electrolux europachef Klaus Warmedinger berättade under priscermonin om arbetet med att ta fram dammsugaren. Foto Martin Dyberg, Tidningen recycling och Miljöteknik